[Gebackene Knödel vom Bersig.]

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 29, Nr. 03

Originalrezept:

Nim(m) den Rogen / wenn er kalt ist / vnd hack jhn klein / reib ein Weck darvnter / vnd nim(m) ein wenig eyngerürtes von Eyern darzu / thu ein wenig Mehl / hacks durcheinander / würtz es / pfeffers vnnd saltzs / vnnd machs ein wenig gelb / mach darnach Knödel / vnnd back sie auß heisser Butter / mach einen Pfeffer von Karpffenschweiß fein süß / vnnd laß die Knödel mit dem Pfeffer sieden / so werden sie gut vnd wolgeschmack.

Transkription:

Irene Tripp

Zitierempfehlung:
Irene Tripp (Transkription): "[Gebackene Knödel vom Bersig.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 29, Nr. 03,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=gebackene-knoedel-vom-bersig (27.11.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Irene Tripp.