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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Knödel vom Karpffen Rogen.
Nim(m) den Rogen / setz ihn auff / vnnd seudt jn gar an die statt / reib viel Weck darvnter / vnd hacks durcheinander / auch ein wenig roh Karpffenfleisch darvnter / auch grüne wolschmeckende Kräuter / pfeffers vnd gelbs / thu ein wenig schön weisses Mehl / vnnd etliche Eyerdotter darvnter / Nim(m) ein Erbsbrüh in eine Fischkessel / setz sie auff Kolen / vnd laß sie auffsieden / mach Knödel auß dem Rogen / vnd zeuch sie in die Brüh / laß sie gemach sieden / vnnd schneidt darein ein wenig Pettersilgen Wurtzel / vnd ein wenig Muscatenblüt / gelbs ein wenig / vnd laß miteinander sieden / thu frische vngeschmältzte Butter darein / so wirdt es desto wolgeschmacker vnd besser.