Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13649

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Rasberry-Paste
Mash the Rasberries, strain half, and put the Juice to the other half with the Seeds; boil them fast for a Quarter of an Hour; and to a Pint of Rasberries put half a Pint of red Currants, boil’d with very little Water, and strain’d thro’ a thin Strainer, or Hair Sieve; let the Currants and Rasberries boil together a little while: Then to a Pint of Juice put a Pound and a Quarter of sifted Sugar; set it over the Fire, let it scald, but not boil; fill it in little Pots, set it in the Stove ’till it is candy’d, then turn it out on Glasses, as other Cakes.