Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13649

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Vom lampreidn̄
LAmpreid ist ein guͤttʾ visch alz ich dich peschaidn̄ wil Wildu ÿn [!] mit lāpreidn̄ pestan So sol du guͤttn̄ hoffwein** han dʾ mag nicht sein czwe guͤtt Wan̄ von lampreidn̄ kūpt ein frisches newes pluͤt In den wein solt du lampreidn̄ legn̄ Dass sÿ dar inn kem umb ir lebn̄ vn̄ nym ein haÿss wasser vn̄ stoss sey dar ein daz sÿ lass iͤr sleÿm sein vn̄ dass daz wasser nicht wellig seÿ So pistdu der haut freÿ wen̄ du seÿ vngehiuttet hast So wasch seÿ an die stat so wiͤrt lampreid guͤt vn̄ macht diͤr ein newes pluͤt Wan̄ sÿ nu rain ist So leg seÿ fuͤr dich auff ein tisch vn̄ daz haupp sneÿd ir ab vn̄ den swancz vn̄ lass daz ander also gancz vn̄ daz sneÿd dan̄ zwͤ drein stuͤckchn̄ dar vn̄ seud sÿ in ein̄ wein daz sÿ dar inn ertrunckhn̄ seÿ gar vn̄ daz haupp vn̄ den swancz seud auch da mit Wen̄ er nu gesotn̄ ist so nÿm daz haup dē Swancz vn̄ ein tail seines leibes vn̄ prat daz dan̄ schon̄ vn̄ mach daz es prawnn vn̄ in ein̄ morser Stoss ez chlain mit ein ander vn̄ slach ess mit sein selbers prue duͤrch ein S rains tuͤch vn̄ dan̄ mit guͤttm̄ gewuͤrcz mach es ab daz es den̄ lewttn̄ wol gehag etc.