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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Ein eyngemachter Kappaunen.]
Nim(m) ein Kappaunen / vnd glid jn ab / vnd setz jhn zu mit einem saubern Wasser / vnd laß gar an die statt sieden / vnd wenns gesotten ist / so säubers auß / vnnd seig die Brüh widerumb darüber / thu Pettersilgen Wurtzel / gantze Muscatenblüt / vnnd gantzen Pfeffer / auch eyngebrennt Mehl darein / laß es miteinander widerumb sieden / wirff ein frische Butter / die vngeschmältzt ist / darein / vnnd laß darmit auffsieden / so wirdt es gut vnnd wolgeschmack. Du kanst auch grüne wolschmeckende Kräuter darvnter hacken / vnd saur machen.