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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Karpffen Knödel Pasteten / mit einem Pfeffer übergossen.]
Nim(m) ein Karpffen / vnnd schupe jn / schneidt das Fleisch vom Grädt hinweg / schneidt darzu ein wenig Zwibeln / Pfeffer vnnd Saltz / machs gelb vnd thu ein geriebnen Weck darvnter. Nim(m) das alles durcheinander / vnnd hacks klein / thu auch Eyerdotter vnnd saubere Butter darein / auch kleine schwartze Rosein / geschnittene Mandeln / vnnd ein wenig Zucker. Treib ein Pasteten von weissem Teig auff / vnd mach Knödel darein / thu frische Butter / die vnzerlassen ist / darüber / machs zu / vnd laß backen / schneidts auff / vn(d) nim(m) ein Karpffenschweiß / der mit Wein vn(d) Ruckenbrot ist durchgestrichen / mit Zimmet / Zucker vnd Pfeffer / angemacht / schneidt die Pasteten auff / vnd geuß den Pfeffer darüber / laß damit sieden / vnnd gibs warm auff ein Tisch / so ist es gut vnd wolgeschmack.