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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein gefüllte Zungen auff ein ander manier.
Vntergreiff sie mit einem Messer / vnd schneidt das Fleisch herauß / nim(m) ein wenig Speck / Zwibel vnd wolschmeckende Kräuter / sie seyn grün oder dürr / hack es mit gestossenem Pfeffer vnd Ingwer / auch mit Rindern feißt / das roh ist / durcheinander / schlag ein Ey oder zwey darein / darnach du sihest das weiter von nöten thut / mach die Füll gelb oder weiß / füll es in die Zungen / vnnd binde sie mit Bindtgarn / oder speil sie mit einem Höltzlein zu / setz sie zu / vnd laß sie siede(n) / thu sie auß in ein kalt Wasser / vnnd seubers auß / zeuch die grobe Haut ab. Nim(m) darnach ein gute Rindtfleischbrüh / die lindt gesaltzen ist / schneidt Pettersilgen Wurtzel darein / vnd brenn Mehl ein / daß die Brüh fein glat vnd dick wirdt / vnnd wenn du schier wirst anrichten / so schneidt grüne oder dürre Kräuter darein / auch frische vngesaltzene Butter / so wirdt es schön weiß / laß gantz oder zuschneidt es / wie du es haben wilt / so ist es gut vnnd wol geschmack.