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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Gestürtzte Eyer auff ein ander manier zugericht.]
Nim(m) Eyer / reib sie mit Saltz / vnd setz sie auff in Wasser / vnnd laß ein Sudt auffthun / küls auß / vn(d) thu sie auff der Seiten auff / thu den Dotter herauß / pfeffers vnd saltzs / thu grüne wolschmeckende Kräuter / die klein gehackt seyn / darvnter / rürs wol durcheinander / rür auch ein roh Ey darvnter / nim(m) alsdenn ein Eysern Löffel / der gantz ist / stoß jn in heisse Butter / vnd laß jn wol warm werden / nim(m) ein höltzern Löffel voll von den Eyern / schüts in den heissen Eysern Löffel / vnd stürtz die Eyerschalen darüber / so wirdt es fein daran hencken / Wenns gebacken ist / so gibs trucken vnd warm auff ein Tisch / besträw es mit Ingwer / so wirt es gut vnd wolgeschmack. Vnnd das nennet man auch gestürtzte Eyer.