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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Klein Pasteten vom Kalbfleisch zu machen.
Nim(m) die Kälbern Hacksen / vnd setz sie zu / vnd laß sie gar an die statt sieden / nim(m) es darnach herauß / vnd hacks klein / Nim(m) auch ein Rindtfeißt / vnnd hacks besonder / fein klein / thu es darnach vnter das Fleisch / vnd nim(m) darvnter kleine Rosein / vnnd ein wenig Saffran / Jngwer / Pfeffer vnd Zucker / vnnd ein wenig Weinessig / vnd wenn du diß alles durcheinander rürest / so füll die Pasteten damit auß / treib darnach ein Teig auff / vnd decks darmit zu / vnd backs im Ofen / vnnd wenns gebacken ist / so nim(m) es herauß / vnd schneidts auff / vnnd wenn du es anrichtest / so versuchs / obs wolgesaltzen / oder ob sie sper oder herb seindt / gieß ein wenig Rindtfleischbrüh darein / so werden sie wolgeschmack vnnd gut.