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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Würst von einem Bersig.]
Das ander vom Bersig / das du hast vom Grädt gethan / nim(m) / vnd reib ein Weck darvnter / auch etliche Dotter von Eyern / vo(n) grüne wolschmeckende Kräuter / vnnd ein wenig gestossenen Ingwer / hack das durcheinander / nim(m) frische Meybutter / zerlaß sie / vnd seig sie durch ein Sib / vnd schlag etliche Eyer durcheinander / vnnd ein wenig Mehl / streichs durch ein Härin Tuch / vnd thu ein wenig Saltz darein. Nim(m) ein Pfannen / vnd mach dünne Pflantzel / schlag die Füll / die du vom Bersig gemacht hast / darüber / vnnd mach Würst darauß / leg sie in ein Turtenpfannen / vo(n) geuß zerlassene Butter darüber / setz auff Kolen / vnd leg ein Deckel darüber / vnd Kolen darauff / daß vnten vnd oben Hitz gehet / so wirdt es auff beyden seiten fein resch / gibs trucken auff ein Tisch / dieweils warm ist / so ist es gut vnd wolgeschmack. Also macht man Würst von einem Bersig.