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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen.
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Rezepte in der Datenbank
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Kochbuchquellen
Rezeptinspiration des Augenblicks:
To make Sego-Cream
Take two Spoonfuls of Sego, boil it in two Waters, straining the Water from it; then put to it half a Pint of Milk, boil it ’till ’tis very tender, and the Milk wasted; then put to it a Pint of Cream, a Blade of Mace, a little Piece of Lemmon-Peel, and two Eggs, (the White of but one) sweeten and boil it ’till it is thick.
Take two Spoonfuls of Sego, boil it in two Waters, straining the Water from it; then put to it half a Pint of Milk, boil it ’till ’tis very tender, and the Milk wasted; then put to it a Pint of Cream, a Blade of Mace, a little Piece of Lemmon-Peel, and two Eggs, (the White of but one) sweeten and boil it ’till it is thick.