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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Brust gekocht auff ein ander manier.]
Wann du wilt ein Brust kochen auff ein ander manier / so nim(m) gesaltzen Speck / vnd schneidt jn klein mit grünen Kräutern / vnd nim(m) Ingwer darzu / auch ein wenig gestossenen Pfeffer / vn(n) hack das durcheinander . Nim(m) auch ein / drey oder vier Dotter von den Eyern / vnd versaltz die Füll nicht / denn der Speck ist vorhin gesaltzen / füll die Brust darmit / setz es in einem Wasser zu / vnd laß sie sieden / vnd wann sie gar gesotten ist / so seuber sie auß / vnd seig die Brüh darnach wider darauff / vnd laß wider sieden / versuch die Brüh / obs wolgeschmackt ist oder nicht / vnnd sih auch / daß nicht versaltzen wirdt / Denn wenns trucken einseudt / seindt sie gemeinlich versaltzen / Nim(m) Eyerdotter ein oder zehen / vnd rür es vnereinander / vnd nim(m) darvnter ein wenig Essig / vnd wann die Brust seudt / so geuß es in die Brüh / vnd laß nit gar darmit auffsieden / thu auch ein frische Butter darein / die vnzerlassen ist / so wirdt die Brüh schön glat / vnd bleibt weiß / leßt du es lang sieden / so werden dir die Eyer gerinnen / so hastu darnach wider zwo arbeit / dz du es mußt durchstreichen / daß wider glat wirt / vnd wenn du die Brust wilt anrichten / so geuß die Dotter mit dem Essig hinein /so gehet es flucks von statt / so wirt die Brüh fein dick von den Eyern / vnnd wenn du es wilt anrichten / so geuß die Brüh darüber / Wiltu es aber mit klein geschnittener Pettersilgen besträuwen / so magstu es thun / oder magst es lassen. So magstu auch ein gefüllte Brust zu einem Braten zurichten / mach die Füll ein wenig gelb / vnnd nim(m) nichts mehr darzu / als jetzt vermeldt ist / so ist es auch gut.