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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Orange-Drops
Take about a Dozen Oranges, squeeze out the Juice, boil the Rind very tender, cut out most of the White, and beat the yellow Rind very fine; rub it thro’ an Hair Sieve, and to a Pound of the Pulp put a Pound and a Half of fine Sugar, sifted thro’ an Hair Sieve; mix it well in, and put in the Juice ’till you make it thin enough to drop from a Tea-Spoon: Drop it on Glasses, and set it by the Fire; let it stand there about two Hours, and then put it in a Stove; the next Day turn it: it will be dry in twenty four Hours.