Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13918

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein andere art grünen Ingwer einzumachen
Nim ein halben vierling Ingwer / wasche sie / vnd legs ein tag vnd ein nacht oder länger in eine gute Laugen / wasche sie wider / vnd truckne sie auff einem Tuch / legs darnach in einen guten Wein / so lang / biß man sie durchstechen kan mit einem Messerlein / truck= ne sie wider ab / vnd spalte sie. Nim dann ein wenig Galgant / Muscatenblüht / vnnd gestossenen zucker / vnd wenn man ein Leg Ingwer legt / soll man all= wegen ein guten theil der gestossenen Würtz vnnd zucker darauff seen / fe ein Leg vmb den andern / biß das Geschirr voll wird. Dann soll mans mit einem saubern Bretlein beschweren / vnd verschaumbt ge= kült Honig darüber giessen / vnd stehen lassen / biß es genug hat. Will mans den Weibern brauchen / mag man ein wenig Malvasier nemen / denselben sieden / vnd klopffen biß er kalt werd / vnd darüber giessen / solches ist den Weibern nützer als Honig.