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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Gehack aus Stockfisch]
Nim(m) Stockfisch / der fein weisz ist / setz jn mit Wasser zu / vnnd lasz ein Sudt auffthun / thu jhn herausz / vnnd wasch jn fein sauber ausz / dasz der geschmack davon kompt / truck jn wol ausz / dasz kein Wasser darinnen ist / nim(m) jn / vnd hack jn gar klein / thu jn in ein vberzindten Fischkessel / vnd thu ein wenig eyngebrennt Mehl darvnter / vnd schwartze Rosein / die sauber auszgewaschen / vnd frische Meybutter / geusz ein wenig süsse Milch darvnter / vnd lasz miteinander sieden / thu ein wenig Zucker darein / vnnd wenn du wilt anrichten / so bespreng jn mit Saltz / rürs durcheinander / so ist es auch gut vnd wolgeschmack. Ausz einem solchen Gehack kanstu kleine Pasteten machen / oder Spanische Krapffen mit viel Blettern / oder ein Turten / so wirt es gut vnd wolgeschmack seyn.