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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Epffel Turten].

Treib ein Teig auß / wie du zu einer Turten hast gemacht / vnd treib zwey Blat auß / Auff das eine Blat leg von Epffeln / die zu vierteln geschnitten seyn / vnnd leg Butter darauff / schlag darnach das ander Blat vber die Epffel / machs zu / vnd beschneidts rundt herumb / schlag ein Ey wol / vnd bestreich es damit / setzs in Ofen / vnd backs / schneidts auff / vnd thu Zucker vnd Zimmet darüber / rürs durcheinander vnter die Epffel / decks mit dem Deckel wider zu / besträw es mit Zucker / vnnd gibs warm auff ein Tisch / so ist es ein gute Epffel Turten.