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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein guͤt gemuͤss vō huͤnr fuessen
WIldu ein guͤtte kost han daz get vō huͤnr fuessen̄ dar die lass fuelln̄ vnd hack magʾs guͤcz fleisch klain Vn̄ mit guͤttn̄ gewuͤrcz mach es ab vn̄ wirff gancze negl̄ in die fuͤll Wildu es auff ein essen So nÿ̄ czwaÿ aÿer dar an Wan̄ die fuͤll dann perait seÿ So mach chlaine chnoedel da uō vn̄ die tue dÿ fuͤll in die chloͤw vn̄ lass ein fleisch prue sÿedn̄ in einer phann vnd tue dann die chloew dar ein Wen̄ sÿ nū gestrekcht seÿn So nÿ̄ guͤtte ein guͤtte suesse prue in ein kessel vn̄ an die stat lass siedn̄ Alss lang pÿss sÿ sein genuͤg habn̄ Vn̄ wart ebn̄ daz sÿ sich nicht ver= siedn̄ Ein guͤtte prue die solt du dar czwͤ [329v] machn̄ vom haupp chragn̄ vn̄ der leber daz hack mit guͤttem gewurcz chlain So wirt die prue rain vn̄ slach seÿ durch ein tuech etc.