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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Hecht in einer braunen Brüh gekocht.]
Nim ein Hecht / vnd schindt jn fein weiß / thu jn auff / vnd wasch jhn auß / leg jn auff ein Bret / vnd saltz jn eyn / schneidt Zwibeln klein / vnnd setz sie mit Wasser auff / vnnd laß sie sieden. Wasch den Hecht sauber auß / vnnd schneidt jhn zu stücken / leg jhn in die Brüh / vnnd laß jhn darmit sieden / wenn er halb gesotten / so würtz jn ab mit gestossenem Pfeffer / vnd thu vngeschmältzte Butter darein / so wirt es gut vnd wolgeschmack. Vnnd wenn du es wilt anrichten / so nim gebeht Brot darvnter von einem Weck / thu es in eine Schüssel / vnnd richt den Hecht darauff an / so wirdt es gut vnnd wolgeschmack / istdie Brüh besser als der Hecht. Vnnd man nennet es Hecht in einer braunen Brüh gekocht.