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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Dreÿssigk aÿr zw ainem
WIldu machn̄ dreissigk oder vir= czigk aÿr czw ainē So nymb czwo saw (!) Sawplatrʾn ain klaine vnd ain grossew vnd nÿm dan die klainē die swaib ÿnē mit wasβ schon vnd klop dÿ aÿr vnd schaid den totʾ pesundʾ vnd daz weis pesundʾ vnd geus den den (!) klopfften tuttʾ in die klaine platʾ vnd neͣ si zw wā si vol seÿ wordm̄ (!) vnd wirff seÿ in einē hafen vnd laz den tuttʾ also sidn̄ pis er hert wʾd vnd nÿ̄ den di grosse plattʾ vnd swaib die auch gar schon vnd sneyd obn̄ ein loch hin ein als groß als dʾ tutʾ seij vnd den schewb dan hin ein abʾ die platʾ sneÿd vnd laz am ersten schon von dem [321r] tuttʾ vnd naͤ dan die grossen platʾ schon zw nur daz ein trachtir mog gestekn̄ vnd klopp dan daz weis durch einandʾ vnd geuss durch den trachtʾ hin ein auf den gesotn̄ tuttʾ pis di selb platʾ von dē weÿssen vol werd vnd naͤ si dan gar czw vnd wirff auf ein fleisch od (!) in ein hafen vnd laz siedn̄ So wirt es dan ain aÿ vnd gib es dan hin vnd ein essig darzw