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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Eyngemachte Citronen].
Nim(m) ein Zitron / vnnd ist er innwendig safftig / so schneidt den Safft herauß / vnd preß jn / seudt jhn mit Quittensafft / vnd machs süß / geuß in ein Model / oder in ein Schachtel / so wirt es gut vnd lieblich. Vnnd wenn du es auff ein Tisch schneidest / so ist es gut vnd schön. Nim(m) den andern Zitron / vnd schneidt jn fein länglicht / schneidt (daß) weiß von der Schalen / stich die Schalen mit einer Gluua / weichs in ein kalt Wasser / schüt ein Handt voll Saltz oder drey darein / darnach du Zitron hast / vn(n) laß darinnen weichen ein drey oder vier Nacht / wasch wider auß drey oder vier Wassern / vnnd laß widerumb ein Nacht oder zwo weichen / daß das Saltz herauß kompt / setz in einem vberzindten Fischkessel mit Wasser auff / vnd laß sieden / biß daß man die gelbe Schal ein wenig durchgreiffen kan / thu es auff ein saubers Bret mit dem weiß / das du hast darvon geschnitten: Denn das gelb vom Zitron muß länger sieden / als das weiß / vnd wenns hat ein wenig vberschlagen / so thu es in klaren Zucker / der geläutert vnd fein dick gesotten ist / laß darinnen ligen ein tag oder vier / so wirt der Zucker wider dünn / läuter jhn alsdenn wider auff ein neuwes mit weiß vom Ey / laß wider dick sieden / seig jn durch ein Wüllen Tuch / geuß jn wider vber den Zitron / vnnd das thu drey oder vier mal also / so wirt es desto besser / vnd bleibt lang. Also macht man die Zitron eyn. Du magst auch die Schalen von Zitro fein dünn vnd länglicht schneiden / so ist es auch zierlich vnd gut.