Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13918

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Foren auff Vngerisch eyngemacht.
Nim ein Weck / vnd weich jhn in Wein / vnter deß thu die Foren auff / vnd saltz eyn. Wen der Weck weich ist / so nim ein Apffel / zerschneidt jn fein klein / vnnd hacks mit dem Weck durcheinander / treib es mit gutem Wein ab / vnd setzs auff das Feuwer / vnd laß sieden / geuß darein ein wenig Essig / vnnd wenn die Brüh seudt / so streich die Foren ab / daß das Saltz wol herabkompt / zeuch sie darnach in die Brüh. Vnnd seind die Foren groß / so mach stück darauß / seind sie klein / so laß sie gantz / vnd würtz sie an mit Pfeffer vnd Saffran / machs wol süß / schneidt auch gesaltzen Limonien fein breit / vnnd laß darmit sieden / so magstu darnach die Fisch warm oder kalt geben / seind sie auff beyde manier gut zu essen. Also kocht man die foren auff Vngerisch. Kanstu auch grün Pertrumkraut darvnter schneiden.