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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To dry Currants in Bunches or losse Sprigs
When your Currants are ston’d and ty’d up in Bunches, take to a Pound of Currants a Pound and half of Sugar; to a Pound of Sugar put half a Pint of Water; boil your Syrup very well, and lay the Currants into the Syrup; set them on the Fire, let them just boil, take them off, and cover them close with a Paper; let them stand ’till the next Day, and then make them scalding hot; let them stand two or three Days with the Paper close to them; then lay them on earthen Plates, and sift them well with Sugar; put them into a Stove; the next Day lay them on Sieves, but not turn them ’till that Side drys, then turn them, and sift the other Side: When they are dry lay them between Papers.