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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein andere Kunst.
Item / so ein Wein gantz ab hat genommen / kranck / seiger vnd trüb ist worden / so nim Rosen vnd Rauten / eins so viel als deß andern / vnd halb so viel der Körner auß Tannzapffen gerieben / vnnd in ein Säcklein gethan / in die mitten deß Weins gehenckt / auff siben tag / das bringet dem Wein wider all sein krafft / vnd macht jn lauter / schön starck vn frisch zu trincken / Du magst wol schönen Beyfuß darzu thun / vnnd schönen Weitz / oder Weihrauch. Item / nim das weiß von Eyern / vnd zerschlag das wol mit Saltz / vnd geuß das in den Wein / vnd zerschlag jn sehr / so kompt er wider zu jhm selber in dreyen tagen / vnnd laß den Wein ab / daß er nicht schmäckend werd von den Eyern / so wirt er gut. Item / nim zwey stück Weihrauch / vn legs in den Wein / der abnimpt / so wirt er nicht schwächer.