Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13918

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Dreÿ laÿr essē vō ain visch
WIldu machn̄ dreÿ laÿr essē von ainē visch vnd daz dʾ visch dannoch gācz pleib So nÿm ein hechtn̄ vnd slach ein nass tuch um̄ daz mittʾ tail vnd leg in auf ein rost vnd salcz in vnd laz daz hindʾ tail pratn̄ für sich selb vnd den kopp begeuss mit haissem smalcz oder ol vnd spreng es mit melb vnd laz also [323r] pachn̄ vnd daz tuch pegeuss albeg dar mit haissem wein vnd daz sewd sich selb also hastu gepachn̄ gesotn̄ vnd gepratn̄ visch von ainē visch vnd gib ein Salsen darczw