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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Zucker Holhippen].
Nim(m)  weissen Tragant / vnnd weich jn in Rosenwasser eyn / drucks durch ein Härin Tuch / vnd thu es vnter gestossen weissen Zucker / stoß wol in einem Mörsel / vnd treib jn fein dünn auß / schneidt ein Muster von Papier / daß auff beyden seiten Spitzen hat / vnd wenn du es vbereinander walgerst / so sihet es den Holhippen gleich. Nim(m)  dasselbige Papier Muster / vnnd legs auff den Teig / den du hast außgetrieben / vnd schneidt jn nach dem Muster / Nim(m)  ein höltzern Walger / vnd bsträw jn mit einem Krafftmehl / vnd wickel den Teig darüber / vnnd setz hinter den Ofen / da es warm ist / so wirdt es fein außtrucknen / vnd weiß werden / vnd man nennet es Zucker Holhippen. Wiltu sie aber braun machen / so nim(m)  gestossenen Zimmet darvnter / vnd stoß mit dem Zucker / so wirt es braun. Wiltu es aber braun haben /  so weich Turnasol in Rosenwasser / darnach den Tragant in das Violfarb Rosenwasser / stoß es mit lauter Zucker / daß du kanst Holhippen darauß machen. Also hastu dreyerley Holhippen / weiß / braun / vnd Violfarb / die seind alle drey zierlich vnd schön. Du kanst auch solchen Teig von allerley drey Farben nemmen / fein breit vnd rundt mit einem Walger außtreiben / leg es auff ein rein Zinnern Teller / vnd laß trucken werden. Vnd wenn du es wilt auff ein Tisch geben / so ist es zierlich vnd schön. Vnd auß solchem Teig kanstu machen was du wilt / es sey Pantoffel / Handtuch / Bratwürst / Epffel / Birn / vnd allerley Obst oder Fischen.