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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Peach-Chips
Pare the Peaches, and cut them in thin Chips; to four Pound of Chips put three Pound and a Half of fine beaten Sugar; let the Sugar and Chips lye a little while, ’till the Sugar is well melted, then boil them fast ’till they are clear; about half an Hour will do them enough; set them by ’till the next Day, then scald them very well two Days, and lay them on earthen Plates in a Stove; sift on them fine Sugar, through a Lawn Sieve; turn them every Day, sifting them ’till almost dry; then lay them on a Sieve a Day or two more in the Stove: Lay them in a Box close together, and when they have lain so a Week, pick them asunder, that they may not be in Lumps.