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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make a Welch Apple Pye much finer than a Minc’d Pye
Take a Quarter of a Hundred of Holland Pippins and two Pounds of the best Kidney Suet; then shred the Apples and Suet as fine as if they were for Paste; then take a Quarter of an Ounce of beaten Cloves and Mace, and a Nutmeg grated fine; take some green Lemon-peel, cut it very fine, and mix therewith; then take a Pound of Sugar, ten Eggs, three Pounds of Currants, a Quarter of a Pound of canded Orange, Lemon-peel and Citron, and Half a Pint of Sack. Mix them all together as for a Minc'd Pye; and when it comes out of the Oven, cut up the Lid and pour in a Pint of burnt Claret.