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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Amarellensafft.

Nim(m) Amarellen / die fein rot seyn / reiß die Stengel davon / vnd wasch sie rein auß / setz in einem saubern Fischkessel auff / vnd laß auffsieden / so werden sie von sich selbst ein Safft geben / thu sie in ein Sack / vnnd preß auß / nim(m) ein saubern Fischkessel / oder sonst ein sauber Geschirr / thu ein wenig Zucker darein / vnnd laß darmit sieden / biß dick wirt / daß du vermeynest solchs in einen Model zu giessen / vnnd auß dem Model in eine Schachtel zu thun. Wiltu es aber gar süß haben / so magstu desto mehr Zucker nemmen. Wiltu es aber saur haben / so nim(m) desto weniger Zucker / so wirt es gut vnd zierlich.