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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Wie man ein Bier soll schön / lieblich / vnd klar machen.
Item / nim(m) Saltz / vnd Bier hefen von demselben Bier / das du bereyten wilt / vnd schlag vnd rürs wol durch einander / vnd so das nun geschehen ist / so laß deß Biers auß dem Faß darein ein schoß auch wol vnter einander / vnd schüts in das Bier vnd rür es wol vnter einander / darnach laß ruhen / vnnd füll daß voll / dann es muß im eingiessen ein wenig leer sein / daß man es mög rüren / vnd etlich thun halb so vil Alaun zum Saltz / merck es ist genug / ein viertheyl mit dem saltz gemischet / ein quarten zu einem gantzen fuder Bier / wann man jm mehr thut / so ists zu vil / also wirdt es schön / vnd zu trincken / wie ein Schweinitzer Bier.