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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To Make a Katch-Up
Take a wide-mouth'd Bottle, put into it a Pint of the best White-wine Vinegar, then put in ten or twelve Cloves of Eschallot peel'd and bruis'd; then take a Quarter of a Pint of the best White Wine, boil it a little, and put to it twelve or fourteen Anchovies wash'd and cut small, dissolve them in the Wine, and, when cold, put them in the Bottle; then take another Quarter of a Pint of White Wine, and put in it Mace, sliced Ginger, a few Cloves, a Spoonful of whole Pepper; let them boil a little; when almost cold, slice in near a whole Nutmeg, some Lemon-peel, and two or three Spoonsful of Horse Radish, then stop it close, and shake it once or twice a Day; then use it. You may add to it the clear Liquor which comes from Mushrooms.