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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Die Karpfen Supen Zu machen
Erstlich Nimb ein Karpfen vnd Ziege* / ihm die Haut* ab, vnnd lesse* das // (re 49) brädt* heraus schneid mer als halmb / thaill Gewirfflet* vnnd Rest* in / butter vnnd Gewürz* hernach Nimb / Maurachen* auch in Putter Gerest* / hernach hackhe die Sardelln* vnnd / ein wenig Zwifel* vnnd bedersill / vnnd hackhs Klein vnnd wiersts* in / die Maurrachen* vnnd lass ein / wenig resten* bey den Maurachen / hernach dues vnnder den Geresten* / fisch bröckhl* hernach Nimb das / Ibrige* fisch bräth* vnnd hackhs / Klein hernach Waickhe* ein semmel / in Millich* ein hernach hackhs auch / darunder hernach schlage ein Ayr* / daran vnnd ein bröckhl* butter // (ve 49) vnnd Gewirz* hackhs bräf* hernach / schide* ein Arbers brie* Daran vnd / ein Prockhen* butter lass noch ein / Kleines sidl* auf thuen hernach / richt es auf Gebätte* sembl / schnidl* an. /