Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13649

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Gemacht nuͤss
WIldu machn̄ gemacht nuͤss so nÿm die nuͤs ach tag vor Sunbentn̄ vnd stich mit eim pfriem in ÿde nuͤss fuͤnff locher vnd laz si also waͤssern̄ ach tag vnd sthell (?) si dan in wein vnd sewt si dan ein winczigʾs vnd laz truchkerʾn ain tag vnd seud si dan in honig vnd tuͤs her widʾ aus vnd vʾstech si mit nagëllein ÿngwerʾn vnd czÿmarindn̄ vnd las dir dan ein sawbers honig siedn̄ vnd mach daz ab mit gutn̄ ÿnbʾren stuppn̄ vnd leg dan die nuͤss darein vnd du si dan in ein vaͤssel vnd vʾdeck daz schon so pleÿbn̄t si etc.