Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13918

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ge brest Swein choͤpf
WIldu machn̄ gebrest Sweinkopf vō d vischn̄ So nÿmb kapͬfen oder sleinnen vnd sch= up dÿ schon oder ein parben vnd slach den auf vnd mach in zw stuckchn̄ vnd tuͤ in in ein pfan vnd gews dar an halb wasser vnd halb wein vnd daz die prue nur ein ving͗s hoch vbʾ ge dÿ visch vnd sc hab si vbʾ ein gu= tes fewr vnd laz wol siedn̄ vnd salcz si leicht vnd stupp si wā si sein halbenweg ein gesotn̄ So saig die prue in ein schueschel vnd nÿm dan die visch vnd tuͤ die graͤt dar aus vnd hack das prat ein winczigs durch ein andʾ vnd tuͤ ez widʾ in die pfann vnd gews dÿe prwe dar an vnd laz ein winczigs sieden vnd die schuepen sewt dan auch vnd streich si dm̄ durch vnd gewsss dan alsambt in ein klaini pfann vnd las sten pis es hiert wrrd (!) vnd hab es dan vber ein fewr vnd zukks pald her wider ab vnd slach es auf ein pa= nckch vnd Sneÿdcz in ein kallte suesse prwͤ Daz get in dʾ vassthnͤ für gebrest Sweinkopf